Nummen Samoojat Ry

Nummen Samoojat Ry on 1973 vuonna perustettu sekalippukunta. Tämä tarkoittaa että lippukuntaan ovat kaikki tervetulleita sukupuoleen katsomatta. Tällä hetkellä Nummen Samoojilla on noin 150 jäsentä joista osa on kannatusjäseniä. Järjestämme toimintaa kaikille ikäkausille. Ryhmät kokoontuvat joko Nummen kololla tai Pusulan vintillä. Nummen Samoojilla on myös kolme erilaista partiokämppää, jotka ovat ryhmien käytössä ja mahdollista vuokrata myös lippukunnan ulkopuolisille tahoille.

Lippukunassa toimii jokaisessa ikäkaudesta ryhmiä. Alla voit lukea lisää ikäkausista.

Sudenpennut 7-9 vuotiaat

Sudenpennut ovat noin 7-9 -vuotiaita partiolaisia, joiden toiminta partiossa koostuu partiotaitoihin tutustumisesta, leikeistä, tarinoista sekä monenmoisesta tekemisestä. Sudenpentulaumaa johtaa akela. Akela on tehtävään koulutettu aikuinen tai vaeltajaikäinen. Akelan tehtävä on vastata lauman toiminnasta ja turvallisuudesta ja toimia esimerkkinä sudenpennuille.

Lähde: partio-ohjelma.fi/sudenpennut

Seikkailijat

Seikkailijat ovat 10–12-vuotiaita partiolaisia. Seikkailijat kokoontuvat viikoittain 10–15 hengen joukkueessa, joka jakaantuu pienemmiksi, noin 4–5 hengen vartioiksi. Joukkuetta johtaa yksi tai useampi sampo. Sammot ovat aikuisia tai vähintään vaeltajaikäisiä partiolaisia. Samoaja voi toimia johtajaparina täysikäiselle sammolle. 

Lähde: partio-ohjelma.fi/seikkailijat

Tarpojat

Tarpojat ovat 12–15-vuotiaita nuoria, jotka on jaettu 4-12 nuoren tarpojavartioihin. Tarpojaikäkausi kestää 2-3 vuotta. Tarpojat kokoontuvat erillisvartiossa, eli tytöt ja pojat ovat omissa ryhmissään. Tarpojavartiota johtaa samoajaikäinen vartionjohtaja, joka suunnittelee ja johtaa viikottaista toimintaa sekä tarjoaa positiivisen roolimallin tarpojaikäisille. Vartionjohtajan ja koko vartion tukena toimii aikunen luotsi, joka toimii apuna vartion arjessa osallistumalla tarvittaessa vartion kokouksiin tai retkille sekä suunnittelemalla vartion toimintaa yhdessä vartionjohtajan kanssa.

Lähde: partio-ohjelma.fi/tarpojat

Samoajat

Samoaja on 15–17-vuotias nuori, jonka ohjelma kestää kolme vuotta. Samoajaohjelma koostuu erimittaisista aktiviteeteista, joista osa on pakollisia ja osa vapaavalintaisia. Samoajat käyvät ROK:in eli ryhmänohjaajakoulutuksen samoaja ikäkauden alussa. Samoajat johtavat tarpojaryhmiä ja koostavat samoajaneuvoston, joka kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa.

Lähde: partio-ohjelma.fi/samoajat

Vaeltajat

Vaeltajaohjelma kulkee 18-22-vuotiaan partiolaisen elämän mukana. Ohjelmassa on huomioitu eri elämänvaiheessa olevat vaeltajat – niin opiskelu- kuin työelämän osalta, mutta myös henkilökohtaisten toiveiden ja ominaisuuksien mukaisesti.

Lähde: partio-ohjelma.fi/vaeltajat

Perhepartio

Perhepartio on alle kouluikäisille lapsille ja heidän aikuisilleen
suunnattua toimintaa, jossa perheeksi kutsuttu yksikkö
tekee yhdessä, kokee yhdessä ja pääsee osaksi lippukunnan toimintaa.
Lapset osallistuvat perhepartioon aina oman
aikuisen kanssa ja ovat koko ajan oman aikuisen vastuulla. Aikuinen voi
olla esimerkiksi vanhempi (tai vanhemmat),
isovanhempi, kummi, täti, setä, tai joku muu läheinen aikuinen.

Meillä perhepartio kokoontuu kerrankuussa aina kuun ensimmäisenä
suunnuntaina klo 10-12 noin neljäkertaa keväällä ja neljäkertaa
syksyllä. Toimintaan voi aina liittyä mukaan. Jos toiminta kiinnostaa ja
haluatte perheen kanssa tulla mukaan toimintaa ole yhteydessä
johanna.aalto(at)partio.fi